Primaire inhoud van de pagina

Klaar om te groeien? Volg dan deze checklist voor ondernemers.

Je bedrijf klaarstomen voor groei op lange termijn lukt alleen wanneer je als ondernemer een stevige basis opbouwt. Te beginnen met een volledige en up-to-date administratie. Om je bij te staan bij al je administratieve vragen over de groei van je bedrijf, lanceerde Acerta het ”zelfstandigenloket". Het digitale ondernemingsloket voor alle zelfstandigen dat binnen de 24 uur administratieve aanvragen voor je afhandelt.
Header

Heb jij je zinnen gezet op groei? Vink de punten uit deze checklist één voor één af en behaal doelgericht en efficiënt elke nieuwe mijlpaal. 

Je wordt btw-plichtig

Steeg je jaarlijkse omzet boven 25.000 euro uit? Dan vervalt je vrijstelling van btw-aangifte. Op dat moment verandert er heel wat voor je onderneming. Je moet:

  • Je btw-nummer activeren
  • Het correcte btw-bedrag toevoegen op de facturen voor je klanten
  • Elk kwartaal een btw-aangifte indienen

 

Op zelfstandigenloket by Acerta activeer je in enkele klikken je btw-nummer. Je vraagt de activatie aan, betaalt online en 24 uur later is je administratie opnieuw up-to-date.

Je opent een nieuwe vestiging

De zaken lopen goed en je bedrijf breidt uit. Daarvoor ben je op zoek naar extra kantoorruimte of een nieuwe winkel. Dat zijn zaken die je moet laten weten aan de overheid. Concreet moet je:

  • Je nieuwe kantoorruimte of verkooppunt registreren
  • Je nieuwe maatschappelijke zetel registreren
  • Je gemeentebestuur verwittigen

 

Elke wijziging van je bedrijfsgegevens kan je snel en eenvoudig laten afhandelen via zelfstandigenloket by Acerta, ons digitaal ondernemingsloket. Een nieuwe vestiging registreren in de KBO is in drie eenvoudige stappen en binnen de 24 uur in orde.

Je gaat leveren aan buitenlandse bedrijven

Buitenlandse klanten, leveranciers of partnerbedrijven vragen vaak om een bewijs dat jouw bedrijf bestaat. Zo’n uittreksel uit de Kruispuntbank van Ondernemingen aanvragen, verloopt als volgt:

  • Een KBO-uittreksel aanvragen
  • Een gelegaliseerd uittreksel aanvragen

 

Het type uittreksel dat jij nodig hebt, is afhankelijk van het legalisatieverdrag dat ons land heeft afgesloten met het land waar je zaken wil doen. Beide uittreksels vraag je aan via ons digitaal ondernemingsloket, zelfstandigenloket by Acerta.

Je gaat importeren of exporteren naar landen buiten de EU

Buiten de EU geldt de vrijheid van verkeer van goederen en diensten niet. Importeren en exporteren buiten de EU betekent dus dat er heel wat douaneformaliteiten om de hoek komen kijken. Om die administratie vlot te doen verlopen, vraag je op tijd je EORI-nummer aan. Zonder EORI-nummer kunnen de douaneautoriteiten jouw douaneaangiftes niet valideren en je goederen niet vrijgeven. Met alle (economische) gevolgen van dien.

Nagaan of je al in de EORI-databank zit kan je via de website van de Europese Commissie

Heb je nog geen geldig EORI-nummer en wil je lastige douaneproblemen vermijden? Vraag dan je nummer aan via zelfstandigenloket by Acerta.

Je gaat via je onderneming aandelen kopen of verkopen

Wil je beleggen via je vennootschap, dan kan dat enkel wanneer je een LEI-code hebt. Het is een identificatienummer voor rechtspersonen om verrichtingen waar ook ter wereld eenvoudig te traceren. Vooraleer je naar de beurs gaat, neem je de volgende stappen in acht:

  • Een LEI-code aanvragen
  • Je LEI-code jaarlijks vernieuwen

 

Je aanvraag voor een LEI-code indienen, doe je eenvoudig online via zelfstandigenloket by Acerta. Je betaalt veilig online en ontvangt binnen de 24 uur na je aanvraag je persoonlijke LEI-code.

Zelfstandigenloket by Acerta: de plek om snel je administratie in orde te brengen

Om je te ondersteunen in de groei van je zaak, lanceerden we ons digitaal ondernemingsloket voor zelfstandigen. Via zelfstandigenloket by Acerta staan we 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 voor je klaar. Je wijzigt er de gegevens van je onderneming in enkele klikken en wij handelen alles voor jou af.

Wij weten net als jij dat er niets belangrijker is voor een onderneming dan een onberispelijke administratie. Dus: is je onderneming klaar voor de volgende stap? Reken dan op zelfstandigenloket by Acerta voor een complete service en praktische ondersteuning.