Primaire inhoud van de pagina

Ik wil goederen of diensten leveren aan buitenlandse bedrijven: uittreksel KBO aanvragen!

Buitenlandse klanten, leveranciers of partnerbedrijven kunnen soms om een bewijs vragen dat jouw bedrijf bestaat. Je moet dus aantonen dat je als bedrijf geregistreerd staat in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO). Dat doe je in de vorm van een uittreksel uit KBO. Er bestaan twee soorten uittreksels die je beiden kan aankopen via zelfstandigenloket.
Header

Welk uittreksel heb ik nodig?

Dat hangt af van het legalisatieverdrag dat ons land heeft met het land waar je zaken wil doen. In het verdrag staan de afspraken over hoe landen elkaars officiële documenten accepteren. Deze kunnen sterk van elkaar verschillen en kunnen daarom een ander uittreksel vereisen. Er zijn twee mogelijkheden: ofwel volstaat een gewoon KBO-uittreksel ofwel heb je nood aan extra legitimatie.

Een gewoon KBO-uittreksel volstaat

Voor bepaalde landen is geen bijkomende legalisatie of apostille nodig. Het gaat om Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Letland en Estland. Als je in een van deze landen zaken wil doen, is een gewoon KBO-uittreksel voldoende.

 

Een gewoon KBO-uittreksel volstaat niet

Heb je een uittreksel nodig voor een ander land dan de 7 bovengenoemde landen (Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Letland en Estland), dan heb je een bijkomende legalisatie van je KBO-uittreksel nodig onder de vorm van een apostillestempel. Naast de appostillestempel heb je ook nog een tweede bijkomende legalisatie nodig hiervoor moet je KBO-uittreksel naar de ambassade of het consulaat van het land van bestemming waar het deze extra legalisatie krijgt.

Zelfstandigenloket maakt het je gemakkelijk, we bepalen welk uittreksel je nodig hebt op basis van het land. Wij zorgen voor beide legalisaties. Kies in deze situatie steeds voor zowel de dienst ‘KBO uittreksel gelegaliseerd’ als voor ‘Apostille of legalisatie bij FOD Buitenlandse zaken’. Wij doen verder het nodige voor jou.