Primaire inhoud van de pagina

Ik wil producten importeren of exporteren buiten de Europese Unie

Binnen  de Europese Unie kan je genieten van vrije doorgang van goederen en diensten. Dat wil zeggen dat je kan rekenen op een soepele douaneafhandeling. Maar wat als je een Chinese leverancier hebt? Of je Britse klanten wil blijven bedienen na de beruchte Brexit? Dan komt er heel wat meer administratie bij kijken. Om de douaneformaliteiten toch vlot af te handelen heb je, van zodra je aan handel doet buiten de EU, een EORI-nummer nodig. 
Man in een magazijn

Hoe moet je je EORI-nummer aanvragen?

Check eerst of je al in de EORI-databank zit. Dat doe je via de website van de Europese Commissie. Geef je btw-nummer, voorafgaand met BE0********* in en kijk of je bedrijf gekoppeld is aan het EORI-nummer. Belangrijk om weten is dat er geen spaties of puntjes/streepjes tussen de cijfers mogen staan. De EORI-databank kan in zo'n geval onterecht tonen dat het nummer invalid is. Heb je nog geen geldig EORI-nummer en wil je goederen importeren of exporteren buiten de EU? Breng dan snel je EORI-nummer in orde en vermijd zo lastige douaneproblemen!

  • Voeg EORI-nummer aanvragen toe aan je winkelmandje
  • Wij doen je aanvraag bij Douane en Accijnzen van de FOD Financiën. Zij zijn verantwoordelijk voor de toekenning van EORI-nummers en communiceren deze door naar de Europese Commissie.
  • Binnen 48 uur is je registratie in orde en kan jij wereldwijd importeren en exporteren.