Primaire inhoud van de pagina

Entity view (Content)

Ik wil mijn bedrijfsactiviteiten uitbreiden

Heb je een nieuwe skill ontwikkeld, een extra opleiding gevolgd of wil je je aanbod beter afstemmen op de vraag van jouw klanten? Wanneer je bedrijfsactiviteiten uitbreiden of wijzigen, moet je dit laten aanpassen in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO). Dat kan je eenvoudig online via zelfstandigenloket.be.
Lachende ondernemer leut uit food truck

Let op: voor sommige activiteiten heb je bepaalde vergunningen nodig. Denk aan een toelating van het Federaal Voedselagentschap (FAVV) als je met voeding aan de slag gaat of een machtiging ambulante handel als je producten op de markt wil aanbieden. Wanneer je bedrijf zich in het Brusselse of Waalse Gewest bevindt, kunnen voor bepaalde activiteiten een diploma of praktijkervaring vereist zijn. Dit kan je via het ondernemingsloket in orde brengen.

Eenmanszaak of vennootschap

Heb je een vennootschap? Dan mag je enkel de activiteiten uitvoeren die genoteerd staan als doel in de statuten van je vennootschap (al ben je niet verplicht om al die activiteiten ook effectief uit te voeren). Wijzigen je activiteiten, dan wijzigt ook het doel van je vennootschap. Het resultaat? Je moet je statuten laten aanpassen. Bij vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid, is hiervoor een bezoek aan de notaris vereist. Bij vennootschappen met onbeperkte aansprakelijkheid zoals een CommV, VOF  of een Maatschap, kan je de wijziging rechtstreeks via zelfstandigenloket doorgeven.